Mesin Slot – Cara Bermain!

Charles Fay mencipta mesin slot pertama “Liberty Bell”. Pada tahun 1887, beliau menciptanya di bengkelnya di San Francisco. Mesin slot ini lebih kecil daripada yang kita ada hari ini. Mesin slot Liberty Bell mempunyai tiga gulungan dan dua puluh simbol. Ia adalah operasi yang sama seperti mesin slot hari ini. Ciptaan Fay mendapat populariti dan kejayaan dalam masa yang sangat singkat.

Herbert Mills mereka bentuk mesin slot, “Operator Bell,” yang reka bentuk serupa dengan “Liberty Bell”, pada tahun 1907. Dia adalah pengeluar yang berpangkalan di Chicago. Mesin slot ini lebih popular daripada yang lain. Pada tahun 1910, mesin slot adalah perkara biasa di Amerika Syarikat.

Apa itu Mesin Slot? mega888 android

Mesin slot, atau peranti mekanikal dengan beberapa kekili berputar dengan saiz yang berbeza, ialah peranti mekanikal. Kekili ini dicat atau mempunyai simbol yang dilampirkan padanya. Walaupun sebarang simbol mungkin, simbol yang paling biasa ialah bar dan ceri. Kebolehmainan dan pembayaran mesin tidak dipengaruhi oleh simbol.

Bagaimana anda boleh bermain permainan itu?

Pemain mesti memasukkan beberapa syiling atau token ke dalam slot syiling yang terletak di hadapan mesin untuk memulakan permainan. Seterusnya, pemain menarik keluar pemegang yang dipasang di sebelah kanan. Ini akan menetapkan kekili berputar. Kekili dihentikan mengikut urutan dari kiri ke kanan. Objektifnya adalah untuk menyelaraskan simbol yang sepadan pada garis gaji. Jadual kemungkinan kombinasi kemenangan, terletak betul-betul di atas atau di hadapan mesin, menunjukkan hierarki dan jumlah setiap kombinasi yang menang.

Mesin moden menggunakan butang untuk menggantikan pemegang. Butang ini dipanggil “pusing”, dan ia ditekan oleh pemain untuk memusingkan gulungan. Sesetengah mesin kini mempunyai butang “kredit”. Apabila pemain menekan butang ini, daripada membayar pemenang dalam syiling atau syiling, mesin akan secara automatik mengkreditkan kemenangan kepada meter kredit mereka. Paparan meter kredit mesin akan menunjukkan jumlah nombor kemenangan yang dikreditkan. Terdapat dua pilihan: pemain boleh mengeluarkannya atau mereka boleh dimainkan. Butang bertanda “main 1 kredit” membolehkan pemain memainkan kredit. Butang ini secara automatik akan mengurangkan satu kredit daripada meter kredit anda setiap kali anda menekannya. Ia juga akan menjadualkan satu syiling yang sepadan untuk anda sebagai “coin In” Anda boleh menekan butang “main satu kredit” sehingga anda mencapai had syiling maksimum.

Contohnya, jika mesin yang dimainkan pemain mempunyai maksimum 5 syiling, maka pemain boleh menekan butang “main satu sen” sebanyak 5 kali. Syiling ini dikeluarkan daripada kredit pemain dan kemudian dikreditkan ke tarikan seterusnya. Mesin biasanya akan memaparkan mesej “syiling diterima” apabila transaksi selesai. Dalam sesetengah kes, skrin mungkin menyala. Hasilnya adalah sama seperti apabila pemain meletakkan lima syiling dalam slot dan bukannya menggunakan kredit. Banyak mesin moden mempunyai butang lain, dipanggil “main syiling maksimum”. Ia juga boleh dikenal pasti sebagai “main 5 syiling” jika jumlah maksimum mesin ialah lima syiling, “main 4 syiling” (jika had maksimum ialah empat), dan sebagainya. Menekan butang ini akan memainkan jumlah maksimum syiling yang dimiliki oleh mesin. Butang ini juga tersedia untuk mengeluarkan kredit. Butang ini akan membuat mesin membayar dengan syiling, token atau kredit. Syiling ini kemudiannya dipindahkan ke bahagian bawah mesin anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *